Cursus/Workshop

BEGINNERSCURSUS THEATERSPORT
In deze beginnerscursus van 12 lessen, leer je de basisprincipes van Theatersport. Je leert hoe je vanuit het niets een scene kunt maken met elkaar, de regels van accepteren en blokkeren, inhet hier en nu zijn, elkaar laten stralen, “uit je hoofd gaan”. Ook maak je kennis met de verschillende vormen (games) binnen Theatersport.

Voor wie?
Individueel

Als je graag wil leren reageren vanuit een eerste impuls en “uit je hoofd gaan” op een veilige, plezierige en ontspannen manier met veel humor.


VERVOLGCURSUS THEATERSPORT
Deze cursus van 12 lessen is interessant voor mensen die een beginnerscursus hebben afgerond of al ervaring hebben met theatersport en dieper willen ingaan op de games, types en inhoud van wat theatersport te bieden heeft. Ook als je de ambitie hebt om je aan te sluiten bij een theatersport vereniging kan deze cursus net die extra bagage meegeven van wat een vereniging zoekt in een speler. Je bent goed voorbereid en klaar om met een vereniging een voorstelling te geven!

Voor wie?
Individueel

Als je je improvisatietalent meer wil uitdiepen en meer games en theatersport vormen wil leren op een veilige, plezierige en ontspannen manier met veel humor.

TRAINER THEATERSPORT/DE VLOER OP
Voor diverse theatersport verenigingen heb ik trainingen verzorgt. Ik ben beschikbaar voor korte trainingen op maat of voor seizoen trainingen.

Korte trainingen op maat
Als je als groep vast zit op bepaalde gebieden binnen improvisatie kun je kiezen voor een training op maat. We kijken samen naar het leerdoel van de groep en ik pas hier mijn lessen op aan. We gaan samen in overleg en kijken hoeveel lessen er nodig zijn per onderdeel.

Seizoen trainingen
Soms is het zinvol om één trainer in te huren voor een heel seizoen, zeker als de groep nog beginnend is. Ik leer zo alle deelnemers goed kennen en kan zowel de groep als geheel begeleiden, maar ook individueel alle ondersteuning geven die nodig is.

De theatersport verenigingen die ik les heb gegeven zijn:

TSV geen brug te ver, Arnhem
TSV zonder verdoving, Arnhem
TSV liever veul bloemen, Wageningen

BEGINNERSCURSUS “DE VLOER OP”
Bekend met het televisieprogramma “de vloer op”? (NPO3, HUMAN)
Hier worden doorgewinterde acteurs uitgedaagd om op de toppen van hun kunnen te improviseren. Ze krijgen een maatschappelijk of relationeel dilemma aangereikt en gaan met dit gegeven een prachtige scene neerzetten. Een mooie improvisatie vorm waarin de uitdaging zit in de kracht tussen ontroering, hilariteit, schokkend of nadenkend. www.human.nl/de-vloer-op

In de beginnerscursus “de vloer op” van 12 lessen, gaan we aan de slag om te komen tot prachtige scenes aan de hand van diverse dilemma’s. Je leert binnen het spel tot het dilemma te komen en te schakelen zodat de scene een interessante wending krijgt. Je leert te kijken en te voelen als acteur en personage wat de scene nodig heeft om het publiek verstelt te doen staan.

Voor wie?
Individueel

Als je al ervaring hebt binnen improvisatie theater of theatersport en je zoekt naar meer diversiteit en uitdaging in je spel.

VERVOLGCURSUS “DE VLOER OP”
Deze cursus van 12 lessen is interessant voor mensen die een beginnerscursus hebben afgerond of al ervaring hebben met improvisatie theater of “de vloer op” en dieper willen ingaan op de personages en inhoud van wat “de vloer op” te bieden heeft. Ook wordt er meer ingegaan op individuele spelkwaliteiten.

Voor wie?
Individueel

Als je de beginnerscursus “de vloer op” hebt gedaan of veel ervaring binnen improvisatie theater/toneel.

WORKSHOP IMPROVISEREN
In de workshop improviseren gaan we met elkaar aan de slag om tot mooie situaties/scenes te komen waarin we het improvisatie talent van iedereen naar boven halen.
Door middel van warming-up oefeningen gaan we ervoor zorgen dat er fantasie, vrijheid en veiligheid gecreëerd wordt.  Daarnaast werken we met verschillende improvisatie vormen om te werken aan expressie van emoties en het ontwikkelen van je eigen kunnen en vaardigheden. Dit alles in een ontspannen en ongedwongen sfeer en met een flinke dosis humor.

Omgaan met onverwachte situaties
In deze workshop leer je vanuit het niets te denken en doen. Je eigen vaardigheden toepassen met een open houding en zonder vooropgezet plan.

Ingaan op het aanbod van een ander?
Je leert om te gaan met het accepteren van het aanbod van een ander. In plaats van NEE en JA Maar leer je JA EN..te denken en toe te passen.

Out of the box denken? 
Op een speelse en creatieve manier leren om anders te denken dan het voor de hand liggende.

Voor wie?
Bedrijven/instellingen
Teamuitje, teambuilding, fun-workshop
Familie/vriendengroepen
Het is mogelijk om een eigen thema of onderwerp in te brengen, voor een workshop op maat!

BEDRIJVEN/INSTELLINGEN
Voor onderstaande bedrijven en instellingen heb ik inmiddels workshops verzorgt.

Bedrijven/instellingen zoals:
Kunstbedrijf Arnhem, Basisschool Arabesk, Basisschool Juliana school, Joy Acts producties, FV Entertainment, Let’s Act, WHIZPR (promotie filmpje gemaakt), Schuimtheater/maatschap jongleren, Movares Nederland BV, Gemeente Utrecht, PO-ETER, ANWB den Haag, ING Hoorn, Ahold, Hoogvliet, Ctaste, Gemeente Utrecht, Provincie Gelderland, van Boekel accountants, maX Music, IMPROact, Innoforte.